Home
Agenda
Nat. kaderteam BCS
WF kaderteams BCS
LED verlichting
Biljartmatrialen
Links


Biljartmaterialen

Hieronder informatie over biljartmaterialen voor de huis,tuin en keuken biljarter. High-tech materialen zijn niet nodig om leuk te biljarten, je gaat er echt niet beter van spelen. Gevorderde biljarters gaan op details en balans letten, zij willen een keu of pomerance die meer op hun techniek of spelsoort aansluit. 

Keu:  Voor het biljarten heb je niet veel attributen nodig maar een eigen keu is toch wel prettig. Ze zijn er in allerlei prijzen, als beginnende speler kun je prima biljarten met een keu van rond de € 80,00. Voor libre gebruikt je een keu met een gewicht  van 500 gram en een topeind  van 11 mm. Lithium, carbon of kevlar keuen zijn leuke gadgets, maar ze worden door weinig topbiljarter gebruikt.

Merk keuen als Longoni, Adams, Buffelo, en Ceulemans, beginnen rond de € 100,00. en het kan oplopen tot ver boven de € 4000,00. 

Koffer:  Een tas of koffer dient voor transport en bescherming van je keu en topeinden. Er is niets vervelender dan een deuk in je topeind. Tijdens  het spelen gaat dat irriteren.  

Krijt:  Dat is er in vele soorten en prijzen. Het verschil tussen een een krijtje van €0,50  en €5,00 is €4,50 verder zal de gemiddelde biljarter er weinig van merken. Er is ook krijt verkrijgbaar  waarbij je maar één keer  in de partij hoeft te krijten. Daar moet je dan wel  €24,00 voor over hebben.

Pomerans: Deze zijn er ook in allerlei soorten en maten, naast de gewone pomeransen zijn er gelaagde pomeransen deze zijn een stuk duurder. De gemiddelde speler kan met een Triangle, Triump of Le professional (€ 3,00) uitstekend uit de voeten. Bij de gevorderde spelers  zijn de Moori en Kamui (€20,00) populair.

De pomerans is het belangrijkste onderdeel van je keu, als je geen vertouwen heb in je pomerans dan sta je al op achterstand. Het is erg moeilijk om hier een algemeen advies over te geven. Persoonlijke voorkeur, speelstijl en het gevoel tussen de oren spelen allemaal mee. Informeer eens bij een clubgenoot of speel eens met hun keu. Houd er rekening mee dat iedereen zijn eigen keu en pomerans de beste vindt. 

Handgreep:  Vindt je het achtereind van de keu te glad dan kun je een handgreep gebruiken. Ze zijn er van diverse materialen zoals rubber of suède. Ze voegen wel wat gewicht toe aan je keu (15-35 gram) .

 

Pomerans tools: Pomeranses die als een paddestoel overhangen kun je met een teflon pomerance vormer weer in model krijgen. wel de pomerans  nat maken ander draai je deze zo van je beentje af. Beter kan je een schuurplankje of Cue Cube gebruiken om de  pomerans weer in model te krijgen.