Home
Agenda
Kaderteams BCS
LED verlichting
Biljartmatrialen
Biljart en techniek
Links


Biljartverlichting (LED)

Voor een goede biljartverlichting zijn drie LED spots nodig met een lichtopbrengst tussen de 900 en  1300 lumen en een  stralingshoek van  40 graden. 

De lichtkleuren zijn 2700 kelvin warm wit of 3000 Kevin (wit)  De prijs is afhankeleik van het wattage  (55,00  - 75,00 euro).  

   

Ik heb gekozen voor de Orient richtbare en dimbare inbouwspot o.a. verkrijgbaar bij Dirks Licht advies . Deze LED spot is leverbaar 7 en 12 watt en heeft een lichtopbrengst van 900-1300  lumen. Door de gebruikte COB techniek zit de LED diep in de reflector waardoor je geen last heb van de felle LED als je naar de lamp kijkt. 

 

In mijn biljartruimte heb ik een puntdak. Daarom heb ik de spotjes ingebouwd in een PVC pijp. Door middel van twee kettingen kan ik de pijp op iedere  gewenste hoogte afstellen.

    

De afstand tussen de spotjes is belangrijk om een gelijkmatige lichtval op het biljartlaken te krijgen. E.e.a. is afhankelijk van de hoogte waarop de spotjes worden ingebouwd.  Hangen de spotjes 200 cm boven het biljart dan is 74 cm de ideale afstand tussen de spotjes.

 

 

 

 

 

 

B.V. De Liefhebber  in Warmehuizen heeft vier kleine en twee grote tafels voorzien van  LED verlichting. 

(Voor een grote tafel zijn vier spotjes nodig).